Heerlijk uitwaaien op het strand van het Grevelingenmeer
Zeehonden spotten bij het Grevelingenmeer
Ongerepte natuur in de Punt

Punt-West Hotel & Beachresort

Nederland

Ouddorp, Goeree-Overflakkee

Oasis Parcs Punt-West ligt weliswaar topografisch in de provincie Zuid-Holland, maar maakt geografisch deel uit van de eilanden van Zeeland. Het eiland Goeree-Overflakkee vlakbij Zeeland, staat bekend als een eiland van zon, zee en rust. Vanwege de prachtige ligging van Oasis Parcs Punt-West Hotel & Beachresort op de kop van het eiland in het grote natuurgebied 'De Punt' zijn er veel recreatiemogelijkheden. Het resort is gebouwd in de baai van het Grevelingenmeer met brede zandstranden en is omgeven door het unieke duinlandschap van Zeeland.

In het natuurgebied De Punt, van 150 ha groot, bevindt zich het ‘Belevingsbos’ met prachtige wandelpaden, waterpartijen, bloemenweiden, een speciaal aangelegde historische bunkerroute en een vogelkijkscherm, dat een prachtig uitzicht biedt op de baai en de vele vogelsoorten.


Het Grevelingenmeer & de Brouwersdam

Het Grevelingenmeer, met een oppervlakte van 110 km is een van de meest geliefde watersportgebieden van Nederland. Dat komt door de natuurlijke oevers, de vele eilanden en de Slikken van Flakkee. Op de Slikken van Flakkee vindt u alle bijzondere flora en fauna die het eiland te bieden heeft, met in het bijzonder de Fjorden paarden en Heck runderen. Aan het meer liggen vele rustieke havenplaatsjes om even aan te doen.

In de omliggende wateren zijn veel zeevruchten te vinden; kreeft, oesters, scheermessen, kokkels en mosselen. De platte oesters en kreeften kenmerken dit gebied en staan wereldwijd bekend om de hoge kwaliteit.

Het Grevelingenmeer wordt afgesloten door de Brouwersdam, die functioneert als een kilometerslange dam en strand tussen de Noordzee en het Grevelingenmeer en de verbinding is tussen Zuid-Holland en Zeeland. U kunt hier zelfs bruinvissen en zeehonden tegenkomen.


Culturele en culinaire verrassingen 

Het resort biedt ook de perfecte plek om er op de fiets op uit te trekken. De historische stadjes en karakteristieke dorpen zoals Ouddorp, Middelharnis, Dirksland en Oude-Tonge liggen binnen handbereik. Hier vindt men een prima winkelaanbod. En binnen een half uur met de auto staat u in het historische centrum van Middelburg, aan de kade van Veere of in het winkelhart van Goes. De vele restaurants op het eiland bieden een culinaire ontdekkingsreis en laten kennis maken met de unieke streekproducten van het eiland.

De visafslag in de haven van Ouddorp, 5 minuten rijden, is een waar genot. Hier wordt de verse vis verkocht op een ware handelswijze. U kunt ook een bezoek brengen aan een oesterkwekerij of wijngaard de kleine Schorre.

Goedereede biedt u de mogelijkheid om verschillende musea te bezoeken, zoals het Torenmuseum dat gebouwd is tussen 1492 en 1522, waar nu verschillende tentoonstellingen worden getoond. Of het Streekmuseum Goeree-Overflakkee, waar imposante exposities worden gehouden over de geschiedenis van het eiland en de provincie.

U kunt bij de receptie in de beachclub terecht voor meer informatie over de streek en de diverse bezienswaardigheden. Ook kunt u hier diverse arrangementen boeken.


Praktische informatie over Nederland

Bent u op zoek naar praktische informatie over Nederland? Klik hier en vindt meer informatie over bijvoorbeeld de wegen, grensformaliteiten en feestdagen in Nederland.