Genieten van het uitzicht vanaf "Werelds aan het Strand"
Plezier en vermaak bij de beachclub
Ontdek de omgeving op de fiets

Punt-West Hotel & Beachresort

Nederland

Faciliteiten op Punt-West

Het Punt-West Hotel & Beachresort is ruim opgezet in een natuurlijke omgeving. Op het eiland midden in de baai ligt de sfeervolle beachclub Werelds aan het Strand, met de receptie, een bar en restaurant en luxe hotelappartementen. 

De openingstijden van de receptie zijn:

Maandag t/m Donderdag van 08:30 tot 17:00
Vrijdag van 08:30 tot 20:30
Zaterdag & Zondag van 08:30 tot 17:00


Indien u wilt reserveren bij Werelds aan het Strand voor diner, lunch of loungebedden, raden wij u aan om tijdig contact op te nemen met de receptie via het telefoonnummer: 0187-745 020 in verband met de beschikbaarheid.


Faciliteiten

  • Receptie
  • Beachclub Werelds aan het Strand met restaurant en lounge
  • Verhuur van loungebedden op het strand
  • Gratis WiFi in uw accommodatie en het restaurant
  • Broodjesservice
  • Fietsverhuur bij de receptie
  • Elektrische laadpalen op de parkeerplaats voor de auto
  • Beginpunt wandelroute staatsbosbeheer
  • Honden zijn in sommige villa's toegestaan. Lees hier meer

 

Als u het leuk vindt om even binnen te kijken, dan kunt u gebruik maken van onze Streetview link


Zakelijke faciliteiten

Lees hieronder meer over de mogelijkheden op ons resort voor uw (zakelijke) evenement of als trouwlocatie. 
Vergaderen of trouwen aan het strand


Activiteiten

In en rondom Ouddorp zijn er veel verschillende bezienswaardigheden en dagtripjes mogelijk. Hieronder vindt u informatie over 6 geselecteerde dagtripjes en uitjes in de buurt van Ouddorp. Op het kaartje kunt u de locatie van deze uitjes vinden. De ster in het kaartje is de locatie van Oasis Parcs Punt-West. 

 

activiteiten

 

1. Haven van Ouddorp

Deze prachtige idyllische haven werd in 1860-1861 aangelegd. Vroeger functioneerde het als een vissershaven, nu is het een jachthaven. De haven wordt beheerd door Watersportvereniging Goeree. De haven telt 175 ligplaatsen waarvan een deel voor passanten.

Het clubhuis van WSV Goeree ‘de Reddingsloods’ heeft een uniek uitzicht op het water en is van veraf te zien. In het seizoen is er een smakelijk dagmenu. In circa 20 minuten loopt u vanaf de haven naar het gezellige centrum van Ouddorp waar er veel verschillende winkeltjes te vinden zijn. Er staan vanaf de haven donkerrode bordjes aangegeven met de juiste route naar het centrum. 

2. Geitenboerderij Mekkerstee

De Geitenboerderij Mekkerstee in Ouddorp is opgezet om mensen met een licht verstandelijk handicap of psychosociale problemen een zinvolle dagbesteding te bieden. U kunt de geitenstal bezoeken en tussen de geiten en andere boerderijdieren lopen. De melkopbrengst van de geiten wordt gebruikt voor het maken van biologische geitenkaas. Verder kunt u genieten van zelfgemaakt ijs in de Landwinkel. In de Landwinkel worden verschillende eerlijke producten verkocht waar u letterlijk de sfeer van het boerenleven kunt proeven. U kunt ook terecht in de sfeervolle lunchroom voor zelfgebakken appeltaart of pannenkoeken, met een kopje koffie.

De geitenboerderij is het gehele jaar geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

3. RTM-museum

Het Rotterdamsche Tramweg Maatschappij (RTM) museum heeft veel te bieden. Er is een mogelijkheid om een rit maken in een gerestaureerde trein van ongeveer een uur. Voor actuele rijtijden kunt u terecht bij de receptie of de website van het RTM museum. Een retourrit inclusief bezoek aan het museum kost met een gezinskaart (2 volwassenen en 2 kinderen) €25,-

Het museum is geopend op rij-dagen van 10.30 tot 17.00. Vanaf 14 mei tot en met 26 september is het museum en de museum winkel ook op zaterdag- en woensdagmiddag geopend. De winkel en het museum zijn dan geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

4. Zwemparadijs het Zuiderdiep

Op ongeveer 10-15 minuten rijden van Oasis Parcs Punt-West, in Stellendam, ligt het Zwemparadijs het Zuiderdiep. Het zwembad is dagelijks geopend (m.u.v. zondag). Het zwembad is gevuld met bronwater. 

5. Deltapark Neeltje Jans

Het bekende Deltapark Neeltje Jans ligt op ongeveer een halfuurtje rijden van Oasis Parcs Punt-West. Het park biedt diverse activiteiten zoals het ontdekken van het aquarium en de walviswereld. Verder heeft het ook een waterpark Aquasplash en verschillende attracties.  Ook kunt u met een rondvaartboot mee waarmee u kennis kunt maken met de unieke natuur van de Oosterschelde.
 

6. Wijnhoeve de Kleine Schorre

Bij de Wijnhoeve de Kleine Schorre, gelegen in Dreischor, zijn er verschillende activiteiten mogelijk. Zo kunt u vanaf tien personen genieten van een rondleiding en een wijnproeverij. U kunt hier al uw vragen kwijt over druiven, wijnen en uitgebreid de wijnen proberen. Kaarten zijn te koop in de winkel van de Wijnhoeve of via het lokale VVV kantoor. De wijnhoeve heeft ook een proeflokaal, inclusief terras. Hier kunt u terecht voor een speciale lunch met allerlei Zeeuwse Zaligheden. Tussen 1 april en 1 november is het proeflokaal van de Wijnhoeve geopend van woensdag tot en met zaterdag vanaf 11.00 - 17.30 uur. In juli en augustus is het proeflokaal ook geopend op dinsdag en zondag van 11.00 – 17.30 uur. 


7. Zeehondenopvang en expo A Seal

Breng een bezoek aan de bijzondere zeehondenopvang en expo A Seal bij Stellendam. A Seal ligt in de nabije omgeving van Punt-West en is zeker een bezoek waard. Bij A Seal worden jonge zeehondenpups die hun moeder zijn kwijtgeraakt opgevangen. Ook zieke en gewonde zeehonden worden opgevangen en verzorgd. Na hun herstel worden de schattige zeedieren weer vrijgelaten, meestal op de stranden bij Ouddorp of Renesse. U kunt bij A Seal van dichtbij bekijken hoe echte zeehonden door vrijwilligers dagelijks worden verzorgd. Ook kunt u te weten komen welke types zeehonden in het gebied van Ouddorp leven en wat hun eigenschappen zijn. Wellicht spot u ook zeehonden tijdens uw verblijf op Punt-West.

A Seal is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur en er worden speciale arrangementen aangeboden voor groepen. Bovendien gaat alle opbrengt rechtstreeks naar de zeehondenopvang. Maak uw verblijf bij Punt-West bijzonderer door het prachtige gebied van Ouddorp te verkennen. 

Fietsen en wandelen

Het is mogelijk om fietsen te huren bij de receptie van Punt-West Hotel & Beachresort. Voor meer informatie of wandel- en fiets route kaarten kunt u terecht bij de receptie of het VVV-kantoor in Ouddorp. Eén van onze aanraders is de bunkerroute langs De Punt:

Op loopafstand van Punt-West vindt u de bunkerroute langs de Punt. Maandenlang hebben vrijwilligers met schepjes gegraven naar de bunkers die onder het duin lagen. Nu kunt u over en door de bunkers een route wandelen van ongeveer 1 kilometer lang. Onderweg staan er informatiepanelen waarop meer informatie beschreven staat over de functies van de bunkers en de aanwezige flora en fauna in het gebied. Veel originele details van de bunkers zijn bewaard gebleven. Er is een themaroute met informatie over de bunkers ontwikkeld, welke tegen betaling verkrijgbaar is bij het VVV-kantoor.
 

Watersport

Zeeland staat bekend om de mogelijkheden rondom de watersport. Op slechts 10 minuten fietsen van het resort Punt-West vindt u het welbekende zeil- en surfcentrum Brouwersdam. Hier kunt u gebruik maken van verschillende arrangementen. Verder is het mogelijk om van maart tot november surfcursussen te volgen, zowel privé als groepslessen. Bij het watersportcentrum van de Brouwersdam kunt u surfmateriaal, boten, sups en longboards huren.